Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Това кражба ли е?
DIABLOBG - forums > Diablo II > Diablo II Others
Sve
Здравейте.Да обесня накратко случилото се.Тука се заговорихме с един пич от играта,за Re Руните и ми каза,че по принцип ги искал за траид и аз влязох в моя игра с пас да видя и си прехварля малко руни падна ли ми от прословутите крави.И докато се осетя какво става "играча" Cris Anggel ми ги взе.
Това какво е?Кражба или друго нещо.
Помолих го да ми ги върне каза,че имало нещо наречено траид и не иска да ги върне,бил ги намерил.А аз си ги хварлих на земята crying.gif
Руните бяха доста 2 зелени,2 ре-та,1 лилава и са-та и още други руни който сам намерил.
Майната им на руните,ще намеря други,но ме е яд,че има такива хора и това вообще не е спортсменско.
Нека това ми бъде за урок и не само за мен,но и за другите играчи.
Нека и други хора да кажат своето мнение по въпроса.
express1
Да, това е кражба.Винаги ги е имало такива хора "долни" които взимат каквото намерят дори да не е тяхно.Незнам явно в Диабло 2 това е традиция някой да бъде обран или да му бъде взето нещо.
Да се обърнеш към оператор или админ?- това не е вариант.Какво биха могли да направят?Ако тръгнат да баннват или наказват просто 50% от играчите ще са с наказание или бан.Дай си сметка ,че този който ти ги в взел не е на повече от 13 години защото човек с малко разум в главата би ти ги върнал.
Съвета ми към теб е следния - бъди внимателен и не се доверявай на всеки.Когато правиш твоя игра за прехварляне на каквото и да е просто слагай по-сложна парола.
Проблемат с кражбите ще си остане вечен - човек който разсъждава така в една игра ще разсъждава по същия начин и в реалния живот. smile.gif
Doo
Според мен това НЕ е кражба по простата причина че итем на земята не е ничии ако искаш да прехварляш правиш мрежа с парола и прехварляш.
Kurec
Не е кражба
Но това какъв боклук и смешник трябва да си за да се облагодателстваш по този начин е друга тема

Всеки има прадо да се къпе в собствената си глупост,простотия и ограниченост.
lubaka06
Винаги съм го казвал и ще продължавам да го казвам- новите играчи трябва да четат какво пише в този сайт, и най вече- във форума! Тук този проблем е дискутиран до n-та степен, както и много други... Това, че не си внимавал и някой се е възползвал си е лично твоя грешка, от която е хубаво да си вземеш поука. Всичко изхвърлено съзнателно на земята не принадлежи никому, освен на този, който успее да го вдигне от там по-бързо :ДДД Затова неслучайно има "trade".
CrushingBlow
Как ще не е кражба бе Слави ? Да ти дам един прост пример ?
Ок. Представи си, сега ходиш със някакви приятели примерно да риташ , и си оставяш якето в което имаш Gsm, портфейл, кредитни карти , пари и т.н. на пейката на игрището, и някакъв си пич със същата логика като твоята минава и си вика :
"Брееее тва яке е на земята не е на никого bigsmile.gif Я да си го взема bigsmile.gif "
Тва е толкова глупаво. И на мен оня бота Cain ми беше взел щитче У Ра Я Му от земята докато си прехвърлях итеми, тепърва като почнах да играя.. И наистина е доста неспортсменско и детинско - видиш , земи си. Пич ако питаш мен ставай як , оправи си героя и го млати, и му лами докато му дойде акъла. Тва е единственият начин , по който можеш да му направиш каквото и да е било на пича. smile.gif
Derp
Кръш ти къде живееш бе майна? Иди да цъкаш футбол и си остави якето на пейката дето няма никой па да видиш как ще се прибереш "облечен".
Като намериш два лева на пътя си ги тургаш в джоба нали?
Всичко по земята е ничие.
CrushingBlow
Е да , но ако видя че на някой му паднат 2 лева , примерно няма да му ги взема . А и като ходя да играя футбол винаги си оставям яке , маке и т.н. gsm , портфейл всичко на пейката, и до ся е нямало някой балък дето да мине и да си го вземе. Просто няма как , тва си е чиста кражба. Ти си като оня мангото дето вика " Ние не крадем, ние си взимаме , тва не е кражба " . true story.. По неговата логика се водите всички лол .
express1
QUOTE (Derp @ Apr 20 2012, 09:20 PM) *
Кръш ти къде живееш бе майна? Иди да цъкаш футбол и си остави якето на пейката дето няма никой па да видиш как ще се прибереш "облечен".
Като намериш два лева на пътя си ги тургаш в джоба нали?
Всичко по земята е ничие.

Тъй ли било!Ако изпуснеш скъпия си телефон в който има твой снимки и прочие или изпуснеш личните си документи.. щом са на земята значи са ничий така ли ? Ако ти се случи в живота подобно нещо ще ревеш на мама,тате и т.н.т. нали така? Ти явно си от тея цитирам CrushingBlow "Ние не крадем, ние си взимаме , тва не е кражба". Предполагам ако видиш пред себе си човек който губи нещо несъзнателно ще си го вземеш за себе си защото "е на земята следователно е ничие".Пич да ти имам разбиранията за понятието "Кражба"!
-Относно тези който твърдят ,че по-горе споменатия проблем не е кражба нека се опитат да защетят своята теза! speechless.gif
Derp
Хора всякакви, разбирания всякакви, "Експресчо" като ще ме оспорваш поне научи родният си език.
Сравнявате игра с реалния живот, а примерът който дадох се отнасяше за положението на България в момента. Тоест да аз не бих на правил такова нещо, но много други биха направили. И след като държавата не прави нищо по въпроса не виждам защо сървъра да прави..

Като се замислиш ако някой си купи яке и на другият ден му го откраднат той няма как да докаже, че дадено яке е негово дори да знае кой е крадеца. <- И това се отнася не само за България.

За "express1" -> https://epsbg.com/forums/index.php/topic,9598.0.html
lubaka06
QUOTE (express1 @ Apr 21 2012, 09:35 PM) *
-Относно тези който твърдят ,че по-горе споменатия проблем не е кражба нека се опитат да защетят своята теза! speechless.gif

Няма какво да защитавам, поне аз. За мен диаблото е игра и няма нищо общо с извънгеймърския свят, реалността.
kills
много голяма тема за много маловажен въпрос - с две думи изгубил си ги майната му, нови си намериш ако ти е мн болно за някоя руна ще го натиснем да ти я върне и тфа е.
futbolist4etyy98
според мен това си е кражба smile.gif и не сички хора на по 13 години крадат wink.gif smile.gif
Derp
Като пораснеш малко и като те окрадат няколко пъти и ти ще почнеш wink.gif
futbolist4etyy98
вече в диаблото сам бил обиран и то жестоко но върнаха ли ми нещо ??? не нали така че забравям миналото и мисля за настоящето smile.gif
Derp
Не ми се спори за глупости, oще повече с някой на твоята възраст. Явно ти е било малко.
CrushingBlow
Иване, малкият Бобо е в пъти по-разумен от теб. Така че не ти , а той не трябва да си прави труда да спори с теб bigsmile.gif . im just sayin.
saga
Откраднати предмети в Diablo II.
В играта има само 1 начин за търгуване. Той е официлен и админа толерира само него. ВСИЧКИ останали методи са неефективни и лесно манипулируеми. Всеки опитал се да търгува по начин различен от общоприетия може да доведе до измама и нежелани последствия.
Всеки "item" на земята не принадлежи на никого, освен на този, който успее да го вдигне от там по-бързо. Затова има "trade".
"ТЪРГУВАНЕ ПО ЗЕМЯ"
Опитайте се да избегнете този метод. Ясно е, че повечето от играчите искат да се сдобият или да продадат уникалния (ОДД) чарм. Всеки ползва този начин за търгуване по собствена воля и желание и Всеки измамен/излъган по този начин си носи отговорността за това.
Никога не търгувайте по този начин, ако не е намесен въпросния чарм.
zozz
искам да добавя нещо за одд-то, правиш го синио и се слага на траде така че ако някои го е толкова страх може просто да го завърти и да го метне на траде smile.gif
saga
Напълно вярно, а относно предмети събрани по земята е въпрос на лично решение да бъдат "върнати" или не на предявилия претенций за тях играч. Много често връщането им зависи и от това какъв тон и обръщения са използвани от предявилия претенций играч. Аз лично няма да ги предам дори и да не ми трябват, ако започне веднага да използва обиди или заплахи.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.